loader image
HírekHondaKoncepcióZöld

Jön az elektromos hajtású Honda prototípusa

A Honda illetékesei megerősítették, hogy a 2019 márciusában esedékes Genfi Autószalonon ünnepli világpremierjét a márka új elektromos hajtású modelljének prototípusa.

Elektromos hajtású Honda

Miként a vázlatrajzok is mutatják, fejlesztésekor magas használati értékre és praktikus kialakításra törekedtek a szakemberek. Azon túlmenően persze, hogy egyszerű, letisztult és egyedi formavilág szülessen. A stílus egyértelműen a 2017-es Frankfurti Autószalonon közszemlére állított Honda Urban EV Conceptet idézi. A koncepció pedig annak érdekében született, hogy 2025-ben már az Európában eladott Hondák két harmada elektromos hajtású legyen. Ha minden a tervek szerint alakul, a sorozatgyártásra érett változat már az év második felében bemutatkozhat, sőt értékesítése is megkezdődhet.

A Honda Urban EV Concept

2018-ban a Honda Urban EV Conceptet választották a „Legjobb tanulmányautó”-nak. A versenyt az olasz „Auto & Design” magazin hirdette meg, a díjakat pedig egy 12 fős nemzetközi döntőbizottság ítélte oda, melynek tagjai a világ legelismertebb járműipari kiadványainak szerzői.

Az Urban EV Conceptet tavaly áprilisban választották be a 9 döntős tanulmánymodell közé. A Honda győzelme jól mutatja, hogy élen jár az elektromos autók fejlesztésében. A Car Design díj nem az első elismerés, amit az Urban EV Concept kiérdemelt, tudniillik az amerikai „Automobile” magazin 2018 januárjában szintén az „Év tanulmányautójának” választotta.

A Honda Urban EV Concept a 2017-es Frankfurti Autószalonon ünnepelte világpremierjét. Korszakalkotó konstrukciója adja majd a Honda 2019-től várható villamos járműveinek alapját, ehhez társul az egyszerű, letisztult formavilág, ami kontrasztot ad az ultramodern műszakiságnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük