loader image
HírekMazdaSUVZöld

Új Mazda MX-30 – megkezdődött az előértékesítés

A Mazda reagált a magyar piac igényeire, így a vadonatúj Mazda MX-30 tízféle felszereltségi szintjéből hat bekerül, négy pedig bevihető az állami támogatás 11 millió forintos sávja alá. Május 19-én legördült az első sorozatgyártott elektromos Mazda a gyártósorról a hirosimai gyár ujina-i telephelyén. A stílusos kompakt szabadidőautót az európai piac, a környezetet kevésbé terhelő technológiák iránt egyre növekvő igénye hívta életre.

Új Mazda MX-30

Az új Mazda MX-30 elsőkerék-hajtású, elektromos hajtáslánca egy 107kW (145 lóerős) AC szinkron elektromotort ötvöz a 35.5 kWH-s lítium-ion akkumulátorpakkal, mely kb. 200km-re elegendő hatótávot biztosít (WLTP kombinált mérés). Ez az akkumulátor-méret elegendő ahhoz, hogy megtehető legyen a napi ingázáshoz szükséges távolság (az átlag európai autós napi 48km-t vezet), és az autó egész életciklusára vetített CO2-kibocsátás is minimális maradjon. Az MX-30 CCS töltőcsatlakozóján keresztül DC gyorstöltővel 40 perc alatt 80%-ra tölthető.

Hogy a leendő MX-30 vásárlók hatótávval kapcsolatos aggodalmait teljesen eloszlassák, a bevezetésnél a Mazda Motor Hungary szimpatikus ajánlattal jelentkezett. Az első 100 Mazda MX-30 vásárlónak felkínálja a lehetőséget, hogy a 2021-es nyári időszakban évi egy utazáshoz, maximum 2 hétre kedvezményes áron Mazda CX-5-öt béreljen.

Az MX-30 elsősorban egy Mazda, másodsorban elektromos. A jármű felépítését úgy alakították ki, hogy megfeleljen a Mazdával szemben támasztott vásárlói elvárásoknak. Azaz gondtalan és örömteli vezetés, maximális biztonságban. Az új SUV-ba beépítették az összes továbbfejlesztett i-Activsense biztonsági rendszert, mely megkönnyíti a gyors reakciókat és csökkentik a baleset lehetőségét.

Az MX-30 formájával a tervezők mindenképp hangsúlyozni akarták, hogy ez a modell más, bár szervesen illeszkedik a KODO-világba. Letisztult vonalvezetése, vonzó freestyle ajtajai, tágas belső tere mindazt a nyitottságot tükrözi, ami célcsoportjára annyira jellemző. Ergonóm utasterében olyan különlegességek találhatók, mint a lebegő középkonzol, a Mazda első, 7 colos érintő-kijelzője, és egy sor környezetbarát anyag (fenntartható forrásból beszerzett parafa, újrahasznosított műanyag szálból szőtt üléshuzat).

Az új Mazda MX-30 előértékesítése megkezdődött, az első ügyfél-tesztvezetésre július közepén lesz lehetőség. Az elsőként rendelt autók pedig augusztus végén kerülnek a Mazda márkakereskedőkhöz.

További infó az újdonságról a hazai forgalmazó oldalán: mazda.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük